Wat kan BOP psychologisch advies voor u doen?

  • een coachingstraject van 5 a 6 sessies aanbieden, wanneer u last heeft van somberheid, piekeren, faalangst en/of niet lost komt van uw gedachten. U leert om hier minder energie in te stoppen en daardoor meer energie te hebben voor wat u graag wilt.
  • NIEUW: Samenwerking met FAST LANE VITALITY, vergoed door de werkgever, begeleid door Monique Bekker. kijk op www.fastlanevitality.nl 
  • een groepstraining ACT aanbieden zodat u samen met anderen alle stappen van de ACT doorloopt en beleeft. Als bij -effect leert u om meer flexibel in het leven te staan
  • Specifiek vanuit mijn achtergrond als l(eraren)opleider kan ik docenten gericht begeleiden bij situaties op het werk die meer energie kosten dan opleveren, maar ook traject voor zorgprofessionals of psychologen behoort tot de mogelijkheden.

Monique coacht en begeleidt mensen die vastlopen in werk of prive omstandigheden, en helpt hen meer onbevangen in het hier en nu te staan. Hierbij hoort ook een meer zachtaardige relatie met jezelf creëeren en je eigen pad te bewandelen. Waarden zijn hier in heel belangrijk.

Vraag een gratis en vrijblijvend informatiegesprek aan via m.bekker@bopadvies.nl of het contactformulier.

Psychologisch advies met behulp van de ACT-methode

Psychologische advies wordt gegeven in de vorm van begeleiding. Deze begeleiding is  erop gericht  mensen te helpen bij het verkrijgen van inzichten die daadwerkelijk tot ander gedrag gaan leiden. ACT kan hier een goede ondersteuning bij bieden. (zie menu ACT-methode) 

Niet elke begeleider is een psycholoog en heeft een gedegen opleiding of werkt vanuit een begeleidingssystematiek. Het is daarom belangrijk om u goed te informeren of u wel bij de juiste deskundige persoon bent. Een begeleider of coach  die tevens psycholoog is werkt vanuit een deskundige basis en is meestal aangesloten bij een beroepsvereniging bijv. het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP). Dit alles is van toepassing op Monique Bekker. Ze is geregistreerd arbeid en organisatiepsycholoog bij het Nederlands Instituut voor Psychologen NIP. Om je echt verder te helpen maakt Monique  gebruik van therapie- en begeleidingsmethodieken vanuit ACT.  ACT leert je een milde houding aan te nemen ten opzichte van wat je denkt, voelt en ervaart.  Klik op de blauwe knoppen voor meer informatie.

 

Kijk naar je gedachten als of het bladeren zijn die langzaam meedrijven met de rivier...

ACT en Psychologische begeleiding

ACT (Acceptance and Committment Therapy) is gebaseerd op de (wetenschappelijk aangetoonde) psychologische methodiek. Binnen ACT leer je om het zinloze gevecht met vervelende gedachten, emoties en lichamelijke sensaties te staken. Hierdoor raak je beter in staat om je aandacht te richten op de dingen die je werkelijk belangrijk vindt in het leven (waarden). De kern van ACT is de filosofie dat het vechten tegen onvermijdelijke omstandigheden uiteindelijk ten koste gaat van een vitaal en waardevol leven. De focus van ACT ligt op het vergroten van de psychologische flexibiliteit. Thema’s die voorbij komen zijn o.a.: accepteren dat moeilijkheden bij het leven horen, loskomen van lastige gedachten, een meer flexibele relatie met jezelf creëren, weten wat je werkelijk wil doen met je leven, meer genieten in het moment. 

Een traject wordt vooraf gegaan door een vrij- blijvend intake gesprek. Dit is kosteloos. Daar- na beslis je of je een traject wilt aangaan. De gesprekken kunnen zowel overdag als s avonds plaatsvinden.

in Badhoevedorp of –indien gewenst– op de werkplek (in overleg).

Thuisopdrachten zoals het lezen van teksten, het doen van oefeningen en het bijhouden van activiteiten zijn belang- rijk tussen de bijeenkomsten. Zo kom je ver- der. Oefening baart kunst!!

Het tarief is 90,- euro per uur (in overleg een aangepast tarief) inclusief btw.

Informatie of aanmelden kan via 0624582897 of op m.bekker@bopadvies.

ACT en  begeleiding van professionals

Uit recent onderzoek naar burn-out onder beroepen, blijkt dat de kans op overbelasting en burnout helaas meer bij leraren voorkomt dan bij andere doelgroepen. Ook kunnen werkdruk, verharding van het werkklimaat, minder goede samenwerking met collega of leidinggevende, of een moeilijke klas de persoonlijke en/of professionele ontwikkeling behoorlijk in de weg zitten. Het kan dan fijn zijn om je verhaal kwijt te kunnen bij een collega docent, die ook nog thuis is in psychologische ondersteuning. 

NIEUW: Monique werkt van af heden samen met FAST LANE VITALITY. vergoed door de werkgever en onder begeleiding van Monique Bekker. Kijk voor meer info op www.fastlanevitality.nl

 

De methodiek ACT (Acceptance and Committment Therapy) kan daarbij helpend zijn. ACT is gebaseerd op een (wetenschappelijk aangetoonde) psychologische methodiek. Binnen ACT leer je om het zinloze gevecht met vervelende gedachten, emoties en lichamelijke sensaties te staken. Hierdoor raak je beter in staat om je aandacht te richten op de dingen die je werkelijk belangrijk vindt in je werk (en in het leven). De focus van ACT ligt op het vergroten van de psychologische flexibiliteit. Thema’s die voorbij komen zijn o.a.: accepteren dat moeilijkheden bij je werk (en het leven horen), loskomen van lastige gedachten, een meer flexibele relatie met jezelf creëren, weten wat je werkelijk wil doen met je leven, en meer genieten van de momenten dat je het naar je zin hebt.

Hoe verloopt de begeleiding?

Met behulp van ACT leer je negatieve gedachten en emoties meer te aanvaarden, in plaats van ze te vermijden of te controleren. Wil je dit echt een kans geven? Dan is het belangrijk dat je de oefeningen serieus neemt, en de thuisopdrachten maakt.
De begeleiding bestaat uit 5-6 bijeenkomsten van 1 uur, en een terugkombijeenkomst na circa 4 weken. Hierin word je begeleid door Monique Bekker, geregistreerd psycholoog bij het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) , ACT-trainer en Velon geregistreerd lerarenopleider.

Een traject wordt vooraf gegaan door een vrij- blijvend intake gesprek. Dit is kosteloos. Daar- na beslis je of je een traject wilt aangaan. De gesprekken kunnen zowel overdag als s avonds plaatsvinden.

in Badhoevedorp of –indien gewenst– op de werkplek (in overleg).

Thuisopdrachten zoals het lezen van teksten, het doen van oefeningen en het bijhouden van activiteiten zijn belang- rijk tussen de bijeenkomsten. Zo kom je ver- der. Oefening baart kunst!!

Het tarief is 90,- euro per uur (inclusief btw).In overleg kan een ander tarief worden gehanteerd.

Informatie of aanmelden kan via 0624582897 of op m.bekker@bopadvies.nl

Hoe verloopt de begeleiding?

We doen dat, zoals dat gaat bij ACT, door negatieve gedachten en emoties meer te aanvaarden, in plaats van ze te vermijden of te controleren. Wil je dit echt een kans geven? Dan is het belangrijk dat je mee doet aan de oefeningen en de thuisopdrachten maakt.
De coaching bestaat uit 5-6 bijeenkomsten van 1 uur en een terugkombijeenkomst na circa 4 weken. Hierin word je begeleid door Monique Bekker, geregistreerd psycholoog bij het Nederlands Instituut voor Psychologen en ACT- trainer.

Gun jezelf deze investering!!

Voor startdata: zie events 
Duur bijeenkomst 6,5 uur (incl pauze)

in Badhoevedorp of  Utrecht (indien gewenst incompany)

Investering: 2 uur leeswerk vooraf en 6 uur uitvoering op locatie (in overleg ook online meedoen). Accreditatie punten voor AenO registerpsychologen. Certificering voor alle overige deelnemers.

De kosten zijn afgestemd op de NIP tarieven(incl. cursusmateriaal/ boek groepsdynamica en lunch/koffie/thee).In overleg kan er een aangepast tarief worden bepaald

 Informatie of aanmelden kan via 06-24582897 of op m.bekker@bopadvies.nl

ACT voor Groepen

 Ben je al bekend met ACT en wil je graag ACT groepstrainingen geven.  Volg dan de 1 daagse training ACT voor Groepen.

ACT is ook veelbelovend als instrument binnen groepstrainingen. Daarnaast zijn er sowieso bewezen factoren die het aanleren van nieuw gedrag, wanneer dat wordt gedeeld en geoefend in groepsverband.  Naast het inhoudelijk aspect van de ACT, staan werkzame elementen van de groepsdynamica centraal in deze training. Denk dan aan cohesie, groepsontwikkeling en sociaal leren. De praktijkrichtlijnen voor groepsdynamica van de NVGP worden als richtlijn genomen.

Voor wie? De ACT training voor groepen  is heel goed bruikbaar binnen teamcoaching, opleidingen en organisatieontwikkeling. Tevens is het een mooie aanvulling op de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers en daaruitvolgende voor de te trainen medewerkers. ACT is geen kunstje, maar een aanpak die mensen echt meer veerkracht geeft. Naast het leren inzetten van specifieke groepsopdrachten vanuit ACT, worden tevens basiselementen vanuit groepsdynamica besproken en toegepast. We focussen op inhoud en proces. 

Voor Aen O psychologen is de training geaccrediteerd voor registratie.

 

 

 


Enkele opmerkingen uit de training: ‘ACT voor groepen voor professionals’ (30 okt 2020; waardering 8,8):

Ik zou de training zeker aanbevelen, de toepassing van ACT in groepen is echt een aanvulling op wat ik tot nu toe in andere ACT cursussen heb geleerd.

Mooie opbouw van de training en een fijne begeleiding

Ik had veel aan de praktische oefeningen

De sfeer en de samenwerking was heel prettig.

Jij gaf iedereen ruimte en je nam de tijd en daardoor kwam er interactie en verdieping. Het is geen vast programma, je beweegt met de deelnemers mee, heel prettig.

Recensie ACT Coaching (individueel en in groepen):

De ACT heb ik heel prettig ervaren. Het gaf een goed beeld over mijn eigen situatie en is een prima handreiking om mee verder te gaan. De begeleiding van Monique vond ik heel fijn. Het viel mij op dat zij heel goed naar je luistert. Ze liet mij zelf ontdekken waar ik aan moet werken zonder mij iets aan te praten. (L.v.R. man, 53 jr; ACT in groepen)

‘De begeleiding van Monique heb ik als heel prettig en waardevol ervaren. Ze heeft me een ander perspectief geboden, waarin negatieve gevoelens er gewoon mogen zijn. Ik wilde leren beter mijn positie in te nemen en meer vanuit mijn waarde te handelen, in plaats van uit angst of vermijding. Ook al heb ik nog een weg te gaan, ik heb wel het gevoel dat ik de juiste richting heb gevonden en dichter bij mezelf sta. ’ F.N’, vrouw 32 jaar, volgde een individueel ACT begeleidingstraject.

Waarom een training?

In de groepstrainingen staan de persoonlijke problemen van een individu niet op de voorgrond, maar zullen ze zeker besproken worden. Door de kracht van de groep zul je ontdekken dat, hoewel ieder mens andere hindernissen in zijn leven ervaart, er veel gezamenlijkheid is, wanneer we er met elkaar naar toe werken om flexibeler om te gaan met de grillen van het leven. We doen dat, zoals dat gaat bij ACT, door negatieve gedachten en emoties meer te aanvaarden, in plaats van ze te vermijden of te controleren. Wil je dit echt een kans geven? Dan is het belangrijk dat je mee doet aan de oefeningen en de thuisopdrachten maakt.

De training bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur, een terugkombijeenkomst na circa 6 weken en wordt gegeven door Monique Bekker, NIP geregistreerd -psycholoog en ACT-trainer.

Kom ACT ervaren!!