Opleidingsadvies voor (leraren)Opleiders, trainers en psychologen

Hoewel er gelukkig nog veel (leraren)opleiders/trainers/psychologen met plezier onderwijs/trainingen geven, blijven er altijd situaties te bedenken, waarbij het verzorgen van onderwijs of omgaan met groepen en studenten/leerlingen, lastig is. Ook het trainen van medewerkers, die soms onvrijwillig op cursussen aanwezig zijn, gaat niet bij iedereen even gemakkelijk.   BOP Advies kan hierbij ondersteunen.

Onze visie

BOP Advies gaat uit van een krachtgericht concept en gelooft in kwaliteiten van mensen. Elk individu heeft de kracht om zich te (blijven) ontwikkelen. Het aanspreken en versterken van kwaliteiten is kenmerkend voor BOPadvies.  Samen gaan we op zoek naar plezier en bevlogenheid binnen onderwijs en leren. De drieslag van het leren staat hierbij centraal. Een docent of trainer die een voorbeeld is voor zijn groep, zal dit uitstralen op zijn docenten in opleiding, zijn studenten of trainees. Wanneer de docenten in opleiding dit voorbeeldgedrag uitstralen naar de eigen leerlingen, vindt het drieslagleren daadwerkelijk plaats.

Daarnaast is het belangrijk dat iedereen die met groepen werkt zich gesteund voelt in zijn werk. Groepsdynamica is hierbij een essentieel onderdeel. Monique is zeer deskundig in groepsdynamica en ondersteunt docenten en trainers hierbij. Zij richt zich met name op docenten in het hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs, maar heeft inmiddels ook trainingen en coachingstrajecten binnen het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs verzorgd. KLIK HIER voor een  2 daagse training Groepsdynamica

 

Aanrader: ACT in groepen voor opleiders die ACT willen combineren met groepsdynamiek:

Hoe mooi zou het zijn als je werknemers (starters, wel/niet in opleiding), of degenen die misschien zijn uitgeblust, kunt ondersteunen met als doel psychologisch meer flexibel te zijn. 
Dat je hen kunt helpen om te luisteren naar wat ze ervaren, en dat ze wat milder naar zichzelf mogen zijn, en ze aan de andere kant meer afstand te laten nemen van strenge of beperkende gedachten, maar zich meer laten leiden door hun waarden. Daarnaast leer je om de dynamiek van de groep zo goed mogelijk te benutten vanuit de groepsdynamica.

Wil je dit leren?
Dan start ik bij (minimaal 4 deelnemers) een ACT cursus voor opleiders. We nemen het ACT proces door vanuit de context van het opleider zijn, maar je past de ACT natuurlijk ook toe op jezelf. Daarnaast leer je enkele belangrijke elementen uit de groepsdynamica zoals cohesie, groepsontwikkeling, normen, rollen en interactie. 

De wordt in 2 dagdelen gegeven, zowel op 1 dag, als op 2 avonden. Ook mogelijk als  incompany training!! Vraag dan naar de voordelige tarieven.  

Voor AenO en AenG psychologen zijn er accreditatiepunten te behalen. 

Kijk voor meer info op https://www.tijdschriftdepsycholoog.nl/opleidingen/act-training-voor-groepen/ 

Surf naar de homepage voor de meest recente startdatum en klik op de aanmeldlink voor vrijblijvend aanmelden en informatie.

  • Wat kan BOP Advies voor u doen, als het gaat om onderwijsadvies?

Klik voor meer info op bovenstaande oranje knoppen.

 

Denk daarnaast ook aan:

– het begeleiden van individuele docenten/trainers op het gebied  van lastige onderwijssituaties en/of werksituaties (vanuit ACT en krachtgericht coachen) (zie psychologisch advies)
– Het adviseren van (onderwijs)teams en docenten/trainers bij vraagstukken op het gebied van lastige situaties in groepen en klassen
– Het begeleiden van teams vanuit groepsdynamische deskundigheid (knop groepsdynamica)
– Het geven van lezingen en workshops op het gebied van groepsdynamica
– Het verzorgen van onderwijs en trainingen op het gebied van groepsdynamica en communicatieve vaardigheden (dit kan ook bij onderbezetting of ziekte)

De werkzaamheden

De werkzaamheden zullen over het algemeen plaatsvinden op hogescholen en universiteiten. Het is echter ook mogelijk om bij specifieke vragen opleidingsteams binnen het voorgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en bedrijven te ondersteunen bij onderwijs/trainings- en coachingsvragen.

 

Onderwijs is het meest krachtige wapen dat je kunt gebruiken om de wereld te veranderen (Nelson Mandela).